Vepřové maso s vanilkou nebo káva s česnekem? Vědci odhalili nejlepší kombinace jídla.

Vědci se podívali na to, jak různé chuťové vlastnosti odpovídají ostatním. V mnoha případech se objevují bláznivé kombinace. Pokud jde o potraviny, mnozí lidé jsou konzervativní. Řízek s bramborovým salátem by nevyměnili za nic a při myšlence ochutnat nějakou netradiční kombinaci jídel se cítí nejistí. Na druhou stranu, už i u nás stále více a více lidí přichází na to, že jídlo nemusí být jednotvárné a mohou tak vždy objevovat nové a nové chutě. Pokud se řadíte spíše k těm, co mají rádi tradiční chutě, tento článek vás asi zaskočí, i když přiznáváme, že popisované kombinace v některých případech zarazily i nás.

Pokud se řekne hovězí, mnozí si představí tradiční přípravu, například svíčkovou na smetaně, či hovězí na kořenové zelenině. Nicméně nový výzkum vědců z univerzity v Cambridge ukazuje, že kombinace jídel, které běžně používáme, nemusí představovat tu nejideálnější kombinaci chutí.


Další
Diskuze
Příspěvky z Instagramu